BAŞARI KOLEJİ AİLESİNDEN,  MELAS’IN ELLİ SEKİZ GÜNÜ

BAŞARI KOLEJİ AİLESİNDEN, MELAS’IN ELLİ SEKİZ GÜNÜ

BAŞARI KOLEJİ AİLESİNDEN, MELAS’IN ELLİ SEKİZ GÜNÜ

Başarı Koleji 6. Sınıf öğrencileri, 2013-2014 eğitim öğretim yılında çıkarmış oldukları Pikon ve Ben isimli kitabın ardından 2014-2015 eğitim öğretim yılında Melas’ın Elli Sekiz Günü isimli kitabı çıkardılar.

Türkçe dersinde sürdürdükleri ‘Uygulamalı-Etkili Anadil ve Edebiyat Öğretimi Yöntemleri’ kapsamında yazılan ‘Melas’ın Elli Sekiz Günü’, 29’unu velilerin, 29’unu öğrencilerin yazdığı toplam 58 şiirden oluşuyor.

Başarı Koleji 6.sınıf öğrencileri, Türkçe dersinde sürdürdükleri ‘Uygulamalı-Etkili Anadil ve Edebiyat Öğretimi Yöntemleri’ kapsamında ikinci kez bir kitap yayımladılar. Kitabın editörlüğünü üstlenen Deniz İlmak, Melas’ın Elli Sekiz Günü hakkında şunları söyledi: “Şu anda 6. Sınıfı tamamlamak üzere olan öğrencilerim, daha önce -5.sınıftayken- ‘Piko ve Ben’ adlı öykü kitabını yazmıştı. Bu kez şiire yöneldiler; ama işin en güzel yanı, üzerine eğildiğimiz -bizce gerçekten çok ilginç ve çok yaratıcı- yazma fikrine bu kez velilerimiz de katıldılar…

‘Katıldılar’ derken ‘destek oldular, aynı fikirde buluştular’ demek istemiyorum; ‘doğrudan doğruya işin içinde yer aldıklarını, çocuklarına yankı veren şiirler yazdıklarını’ ifade ediyorum. Bu, gerçekten harika bir deneyim oldu ve bizce yaptığımız işi ‘çok ilginç ve çok yaratıcı’ yapan asıl şey de işte buydu. Düşünsenize, bir ozanla o ozanı büyütmüş anne veya babanın şiirinin, hem de istisna sayılacak bir iki ürünün değil de onlarca iyi örneğin bir arada bulunduğu kaç antoloji vardır?“

İlmak, sözlerine şöyle devam etti: “Düşlerden güzel, iyi yürekli ve yaratıcı birer çocuk oldukları için öğrencilerime; çalışmaya her anlamda ‘katıldıkları’ ve güzel bir düşü destekleriyle gerçeğe dönüştürdükleri için değerli velilerimize; kitabımızı birbirinden değerli ve temaya uygun özgün çalışmalarla resimleyen öğretmenlerimiz Sayın Adil Yerli ve Sayın Melek Emel Aydın’a, yine harika bir resimle çalışmamıza katkı koyan Başarı Koleji öğrencisi Sevgili İlona Balzhı’ya; ikinci kez öğrenci ürünü bir kitabı bastırma yürekliliğinden ve yine basım desteğinden ötürü Başarı Koleji Yönetim Kurulu’na; fikrimizi en başından beri himaye eden Kurucu Müdürümüz Sayın Akif İnci’ye; basım için katkı sağlayan velilerimize; basım sürecindeki çok titiz desteklerinden ötürü NB Ajans’a, grafik ustaları Ümit Bey’e ve İsa Bey’e yürekten teşekkür ediyorum. Bu kitabı, ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı-95.Yıl’ onuruna ve Ata’mıza ithafen bastırdığımızı da yine büyük bir gururla bildirmek isterim. ”

Melas’ın Elli Sekiz Günü; 29’unu öğrencilerin yazdığı, 29’unu da aynı öğrencilerin velilerinin kaleme aldığı toplam 58 şiirden oluşuyor. Buna belki ‘lirik yankılar antolojisi’ de denebilir. Kitap, adını Manavgat (Melas) ırmağı kıyısında üretilmiş bu 58 şiirden alıyor.

Başarı Koleji Kurucu Müdürü Akif İnci ise “Melas’ın Elli Sekiz Günü\', akademik başarımızı bugüne dek ulusal çaplı sınavlarda 19 ayrı Türkiye Birinciliği ile ispat etmişken yeni bir aşamanın, kendimizi aşma çabamızın dönüm noktası. Bu kitap, öğrencilerimizin bu güne dek kolektif çabayla ortaya koydukları ikinci kitap... Çocuklarımız, sanat ve edebiyat alanında da kendimizi aşmak adına daha çoğul, daha katılımcı ve daha ilginç bir ürünle karşımıza çıktılar. İşin içine velilerini de kattılar… Kitabı oluşturan süreci, bu kitabın kendine özgü kurgusunu, çalışmaların ve kitabın adının ayrıntılı hikayesini önsözden okuyabilirsiniz; ama ben, önsözle ve birbirinden güzel şiirlerle birlikte ‘satır aralarına gizli özel anlamları’ da dikkatlice okumanızı öneriyorum. Satır aralarında, az önce de vurguladığım gibi ‘çocuklarımızla geçirdiğimiz rafine zamanlar ve onlarla aynı üründe buluşma başarımız’ var. Gerçek pedagojik başarı da sanırım burada, çocuklarımızla birlikte olmakta ve onlarla ortak, coşkulu, kalıcı bir ürün oluşturabilmekte gizli”dedi.

Okul yönetiminden verilen bilgiye göre Melas’ın Elli Sekiz Günü, anasınıfından 8. sınıfa kadar Başarı Koleji ailesinin tüm bireylerine ücretsiz olarak dağıtıldı.

BAŞARI KOLEJİ AİLESİNDEN,  MELAS’IN ELLİ SEKİZ GÜNÜ
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi