1.SINIF VELİLERİMİZ KOKTEYLDE KAYNAŞTI!

BAŞARI KOLEJİ 1.SINIF VELİLERİ KOKTEYLDE KAYNAŞTILAR! Başarı Koleji 1.sınıf velileri okul yönetimi tarafından düzenlenen kokteylde bir araya gelerek müzik dinletisi eşliğinde sohbet edip kaynaşma imkanı buldular. Başarı Koleji 1.sınıf velileri okulda düzenlenen kokteylli veli toplantısında bir araya geldiler. 1.sınıf velileri, Genel Müdür Nazmi Ünal, İlkokul Müdürü Ali İbrahim Öz, sınıf öğretmenleri ve branş öğretmenlerinin katıldığı toplantının 1. bölümü kokteyl alanında gerçekleşti. Kokteyl alanında müzik dinletisi eşliğinde geçen toplantıda veliler birbirleriyle sohbet edip kaynaşmanın yanı sıra sınıf öğretmenleri ve branş öğretmenleriyle de bire bir görüşme fırsatı buldular. Öğretmen görüşmelerinin gerçekleştirildiği nezih bir ortamda geçen kokteyl sonrasında veliler, konferans salonunda bilgilendirme toplantısına katıldılar. Öğrencilerin uyum süreci ve ailelerin tutumları ile ilgili sunum yapan Başarı Koleji Rehber Öğretmeni Hatice YILMAZ : “İlk önce şunu düşünmenizi istiyorum. Okul açılmadan 1 ay öncesine kadar çocuklarımız diledikleri gibi oynayabiliyorlardı. İstedikleri çizgi filmleri izleyebiliyorlardı. İstedikleri saatlerde uyuyup uyanabiliyorlardı. Ama artık okullar açıldı ve çocuklar farklı bir dünya ile tanışmaya başladılar. Anaokulunda kreşte bol bol oyun oynuyorlardı, şarkı söylüyorlardı, resim yapıyorlardı. Ama 1.sınıf dersleri bunların yanında daha farklı ilerlemekte. Okuma-yazma öğrenmeleri gerekiyor. Kurallara uymaları gerekiyor. Bunları kolay ve çabuk atlatabilmeleri için onlara karşı sabırlı ve zaman bırakarak yardımcı olabiliriz. Öğrencilerimizle başarılı bir oryantasyon süreci geçirdik. Önemli olan çocuklarımızın performansından çok harcadıkları emektir. Aile ilişkilerindeki olumsuzluk, çocuğun dikkatsiz, hırçın, tembel ve saldırganca davranışlar göstermesine neden olabilir. Çocuklarımızla mutlu anılar biriktirelim.” şeklinde sunumunu tamamladı. İlkokul Müdürü Ali İbrahim ÖZ, 2017 – 2018 eğitim ve öğretim yılında 1.sınıf öğrencilerinin kısa sürede okula uyum sağladığını ifade ederek, “Öğrencilerimiz okulun ilk gününden itibaren uyum konusunda hiçbir problem yaşamadan okullarına, sınıflarına ve öğretmenleriyle arkadaşlarına uyum sağlamış olup gerçekleştirilen etkinliklerde bunda önemli rol oynamıştır. Öğrencilerimizin her alanda yeteneklerinin belirlenmesi ve desteklenmesi için bütün öğretmenlerimiz dikkatle öğrencilerimizi takip etmekte, elde edilen sonuçlar doğrultusunda öğrencinin ilgi alanları ve özel yetenekleri belirlenerek bu doğrultuda çalışmalar yapılmaktadır. Amacımız öncelikle mutlu bireyler yetiştirmek olup öğrencilerimiz için gerekli bütün çalışmaları özenle gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

1.SINIF VELİLERİMİZ KOKTEYLDE KAYNAŞTI!