7.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE ‘SINAV TAKTİKLERİ’ SEMİNERİ!

Başarı Koleji’nde Rehber Öğretmeni Mithat ŞEVİK tarafından 7. sınıf öğrencilerine yönelik “SINAV TAKTİKLERİ” konulu seminer verildi.

Ortaokul Müdürü Necip Özbay, “Seminerimizde; öğrenciler bir şeyler başarmak için öncelikle bir hedefe sahip olmayı ve bunu gerçekleştirmek için en önemli şeyin motivasyon olduğunu, sınav anında dikkat edilmesi gerekenleri, sınavda dikkat toplama ve sınav taktiklerini öğrendiler.” dedi.

Semineri gerçekleştiren Başarı Koleji Rehber Öğretmeni Mithat Şevik ise seminer sonrasında şunları söyledi “7.sınıflarımıza yönelik uyguladığımız bu seminerde, sınavda bilmek kadar bilgiyi soruda kullanabilmenin de ne kadar önemli olduğu vurgulandı.

Çünkü çoğu öğrenci, genellikle bu teknikleri uygulamadıkları için cevabı bildikleri halde soruları yapamazlar. Ve sonuçta sınavdan sonra “Aslında ben bir kaç net daha fazla yapabilirmişim, bu cevapları biliyordum ama nasıl kaçırdım. ” derler.

Bu nedenle aslında sınavda öğrencilerin başına bela olan sorular, bildikleri halde yapamadıkları sorulardır. Çünkü o soruları bilirsiniz ama teknik hatalar yaptığınızdan dolayı yanlış yaparsınız. İşte bu seminerde verilen dikkat toplama ve sınav teknikleri, öğrencilerimizin netlerinizi artıracak ve bilgilerini soruda tam olarak kullanmalarını sağlayacaktır.” dedi.

7.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE ‘SINAV TAKTİKLERİ’ SEMİNERİ!