BAŞARI KOLEJİ 5.SINIF VELİLERİ AŞURE GÜNÜ’NDE BULUŞTU!

27 FotoğrafUpdated 21 gün önce

BAŞARI KOLEJİ 5.SINIF VELİLERİ AŞURE GÜNÜ’NDE BULUŞTU! Başarı Koleji 5.sınıflar veli toplantısı, velilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. İki aşamalı gerçekleştirilen toplantıda düzenlenen kokteyle öğretmenlerle bireysel olarak görüşme yapma imkanı bulan veliler, daha sonra sınıflarda genel bilgilendirmeye yönelik toplantıya katıldılar. Kokteyl alanında toplantıya gelen velileri Başarı Koleji’nin profesyonel eğitim kadrosu bir aile ortamı sıcaklığı ve gülen yüzlerle karşılayarak BAŞARI AİLESİ'ne yakışır bir ev sahipliği sergilediler. Kokteylde velilerini muhteşem bir müzik dinletisi ile karşılayan Başarı Koleji toplantı öncesi velilerine aşure ikramında bulundu. Başarı Koleji Müzik Öğretmenleri tarafından sunulan birbirinden güzel parçalar dinleyenleri büyüledi. Veli toplantısının 1.bölümü olan kokteylde BAŞARI AİLESİ'ne yeni katılan veliler birbirleriyle sohbet edip kaynaşmanın yanı sıra sınıf ve branş öğretmenleriyle de bire bir görüşme fırsatı buldular. Nezih bir ortamda geçen kokteyl sonrasında veliler, sınıflarda gerçekleşen bilgilendirme toplantılarına katıldılar. 2017 - 2018 Eğitim – Öğretim yılında 5.sınıf okuyacak öğrencilerin velilerine okulun genel işleyişi, 5.sınıf ders programı, akademik kadro, PDR birimi, kulüpler, yoğunlaştırılmış İngilizce Eğitimi ve oryantasyon programı ile ilgili genel bilgilendirmeler yapıldı. Ortaokul Müdürü Necip Özbay, Başarı Koleji’nin açıldığı günden bu güne akademik ve sosyal anlamda kazandıkları üstün başarıların önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğine yürekten inandığını ifade etti. Ortaokul Müdürü Özbay, elde edilen başarıların bir özetini yaparak yeni Eğitim - Öğretim yılı için planladıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Yoğunlaştırılmış İngilizce programı ile ilgili bilgilendirme yapan ÖZBAY, “Başarı Koleji'nde '5.Sınıfta Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Öğretimi' ya da daha klasik ifadeyle 'Hazırlık Sınıfı' dendiğinde; öğrencilerin her hafta klasik müfredattan daha uzun süre yabancı dil dersi gördüğü, yabancı öğretmenlerle akranlarından daha fazla bir arada bulunduğu bir süreçten söz ediliyor. Tabii bu süreç, İngilizcenin ana dil olarak konuşulduğu coğrafyanın uzağında ama onunla aynı niteliklere sahip bir dil atmosferi oluşturmak anlamına da geliyor. Başarı Koleji, 5. sınıflar düzeyinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2017-2018 eğitim-öğretim yılında izin verdiği maksimum ölçüde haftalık İngilizce ders sayısı olan 16 saati ve buna ek olarak 2 saat de seçmeli ikinci yabancı dil olarak Almanca veya Rusça dersini programına dahil etti. Böylelikle her hafta 18 saatlik bir dil eğitimi yoğunluğu sağlamış olduk. Keza; her bir öğrencinin üç farklı İngilizce öğretmeni ile tanışmasına olanak sağlayan ayrıcalıklarla yüklü bir planlama söz konusu.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

BAŞARI KOLEJİ 5.SINIF VELİLERİ AŞURE GÜNÜ’NDE BULUŞTU!