BAŞARI KOLEJİ! GIDA GÜVENLİĞİ ÖDÜLÜ’NE SAHİP MANAVGAT’TA TEK OKUL!

BAŞARI KOLEJİ! GIDA GÜVENLİĞİ ÖDÜLÜ’NE SAHİP MANAVGAT’TA TEK OKUL!

BAŞARI KOLEJİ! GIDA GÜVENLİĞİ ÖDÜLÜ’NE SAHİP MANAVGAT’TA TEK OKUL!

BAŞARI KOLEJİ!
GIDA GÜVENLİĞİ ÖDÜLÜ’NE SAHİP MANAVGAT’TA TEK OKUL!

Başarı Koleji, Antalya Valiliği Gıda Güvenliği Eylem Kurulu’nun, ‘Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği Ödülü’ nü 2008 yılında kazanan Antalya bölgesinde tek okul, 10 yıldır da ödülün tüm kriterlerini yerine getirerek ‘Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği Ödüllü Manavgat’ta Tek Okul’ olmanın gururunu yaşıyor.

BEYAZ BAYRAK GIDA GÜVENLİĞİ ÖDÜLÜ 10.YILDIR BAŞARI KOLEJİ’NDE!

Başarı Koleji, Antalya Valiliği Gıda Güvenliği Eylem Kurulu’nun, teknik ve hijyenik yönden gıda mevzuatında belirtilen koşullara özenle uyan kurumlara verdiği ‘Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği Ödülü(White Flag Food Safety)’nü 2008’den bu yana tüm ödül kriterlerini koruyarak 10.yılına taşıdı.

Başarı Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gıda Mühendisi Erdoğan YILMAZ, 2008 yılında Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği Ödülü’nü almaya hak kazanan tek okul olduklarını ve bu ödülün kriterlerini özenle sağlayarak 10 yıldır koruduklarını belirtti.

YILMAZ, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kontrol görevlileri tarafından senede en az 2 defa denetimler yapıldığını ve gerekli kriterler sağlanmadığı takdirde ödülün geri alındığını söyledi.

YILMAZ, 2018 yılında yapılan en son denetimler sonucunda Başarı Koleji’nin, sağlık ve temizlik kurallarına en üst seviyede uyduğunun tespiti ile ‘Gıda Güvenliği Ödülü’nün devam ettirildiğini de sözlerine ekledi.

MALİYET FARKI!

Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği Ödüllü kurumla normal kurum arasındaki mutfak maliyeti arasında ciddi bir fark oluştuğuna dikkat çeken Gıda Mühendisi Erdoğan YILMAZ, mutfağın fiziki koşullarından mutfak personelinin eğitimine, ürünlerin farklı koşullar ve fiyattaki tedariğinden saklanma koşullarına kadar hepsinin ayrı maliyet doğurduğunu dile getirdi.

GIDA GÜVENLİĞİ OLMAZSA OLMAZ!

Bir okul için olmazsa olmaz şeylerden birinin gıda güvenliği olduğunu vurgulayan Başarı Koleji Yemekhane Şefi Aşçıbaşı Hatice Katlanır, yemek sunumlarında sadece lezzet ve görselin dışında gıda güvenliğinin de hayati derecede önem taşıdığını söyledi.

Günde yaklaşık bin kişiye yemek hazırlandığını, sıcak ve soğuk farklı ünitelerde sunumlar yapıldığını belirten Katlanır, “Dolayısıyla bunların üretiminden saklanmasına, büfede sunumlarına kadar tüm alanlarda güvenli şekilde işlemleri yürütmemiz için bir yapıya ihtiyaç var. Bu yapıyı da kesin çizgilerle sağlayabilen bir sistem olan beyaz bayrak, ürünün üretiminden sunumuna kadar tüm aşamaları kontrol edebiliyor." dedi.

Başarı Koleji Genel Müdürü Nazmi Ünal yaptığı açıklamada, “Başarı Koleji olarak sadece belli birikimlerin kazandırılmasına odaklanmış bir okul değil, öğrencilerimizi her yönüyle hayata hazırlayan bir okuluz.” diyerek bu projeyle kurumlarda temizlik ve hijyenin en üst seviyede olmasının amaçlandığını ifade etti.

ANTALYA’DA GÜVENLİ GIDANIN TEMİNATI BEYAZ BAYRAK!

ANTALYA'da başta temizlik ve hijyen olmak üzere gıda mevzuatındaki kriterleri yerine getiren 49 işletmeye beyaz bayrak verildi. Beyaz bayrak işletmelere yüzde 25'in üzerinde ek maliyet getirse de gıda güvenliği açısından büyük önem taşıyor.

Antalya Valiliği'nin güvenli gıda üretimi ve sunumu ile sürekliliğinin esas alındığı 'Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği Ödülü' 2006 yılından bu yana Türkiye'de sadece Antalya'da uygulanıyor.

Türkiye'nin turizm ve tarım sektörlerinde 'başkenti' olarak kabul edilen Antalya'da, bu iki sektöre bağlı 500'ü aşkın beş yıldızlı otel başta olmak üzere, diğer kategorilerdeki otellerin yanı sıra, restoranlar, kafeteryalar, lokantalar, pastaneler gibi iş yerleri ‘Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği Ödülü’ kapsamında tutuluyor.

BEYAZ BAYRAKLI İŞLETME SAYISI 49!

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Gıda Güvenliği Eylem Kurulu üyesi Baran Arslan, 2006'da başlatılan beyaz bayrak uygulaması kapsamında bugüne kadar 80 işletmenin hak kazandığını, zaman içinde ödül koşullarını devam ettiremeyip kaybedenler olduğunu ve iptal edildiğini söyledi.

Şu anda beyaz bayrak ödüllü işletme sayısının 49 olduğunu belirten Arslan, mevzuatta belirlenen kriterleri özenle yerine getiren işletmeleri ödüllendirerek halka duyurmayı ve diğer işletmeleri de ödül almaya teşvik etmeyi amaçladıklarını kaydetti.

BEYAZ BAYRAKLI İŞLETMELER!

Antalya'da Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği Ödülü'ne sahip 49 işletmenin 25'i otel. Ayrıca şubeleriyle birlikte 7 restoran, 6 kurum yemekhanesi ve 2 pastane ve dondurma işletmesinden oluşan ödüllü kurumlar arasında sadece 3 tane okul yemekhanesi bulunmaktadır.


Başarı Koleji, Antalya Bölgesinde Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği Ödülü'nü alan ilk okul unvanını korumakla beraber Manavgat’ta Tek Okul olmanın onuruyla öğrencilerine hizmet vermektedir.

BAŞARI KOLEJİ! GIDA GÜVENLİĞİ ÖDÜLÜ’NE SAHİP MANAVGAT’TA TEK OKUL!
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi