BAŞARI KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNİN MANAVGAT KENT MÜZESİ ZİYARETİ!

BAŞARI KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNİN MANAVGAT KENT MÜZESİ ZİYARETİ!

BAŞARI KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNİN MANAVGAT KENT MÜZESİ ZİYARETİ!

Başarı Koleji, Manavgat Belediyesi tarafından geçmişi unutmamak, Manavgat'ın köklü tarihinden gelen değerleri yeni nesle aktarmak amacıyla hizmete açılan Manavgat Kent Müzesi'ne gezi düzenledi.

Başarı Koleji 5.sınıf öğrencilerine Manavgat Kent Müzesi'ne düzenlenen gezide, geçmişten günümüze kadar uzanan kültür birikimleri, gelenek ve görenekler görselleriyle beraber rehber eşliğinde tanıtıldı.

Başarı Koleji 5. sınıf öğrencileri, Ortaokul Müdürü Necip Özbay, 5.sınıf öğretmenleri Bircan Ay, Emine Kıyan, Ali Taşkıran, Feride Şarlak, Esennur Elmacık ve Fatma Zehra Uzun eşliğinde Manavgat Belediyesi tarafından açılan Manavgat Kent Müzesi'ni ziyaret ettiler.

Öğrencileri karşılayan Manavgat Kent Müzesi yetkilileri, geçmişte kullanılan, teknoloji karşısında yenik düşmesi nedeniyle bugün kullanılmayan eşyaları geçmişi unutmamak ve unutturmamak için sergilediklerini söylediler.

Sergide yer alan eşyaların büyüklerimiz tarafından kullanılan eşyalar olduğunu belirten yetkililer, "Sizler burada dedelerinizin ninelerinizin nasıl yaşadığını, hangi şartlarla çalıştığınızı göreceksiniz. Girit kültürü, Yörük kültürü ve Manavgat yerli halk kültürünü anlatan 3 binden fazla eserin toplanarak titizlikle yerleştirildiği Kent Müzesi'ne hoşgeldiniz." dedi.

Manavgat Kent Müzesi yetkilileri, öğrencilere müzeyi gezdirerek, sergilenen eşyaları tek tek anlattı. Öğrenciler, öğretmenleri rehberliğinde sergilenen eşyaları dikkatle incelediler.

Manavgat Kent Müzesi’ni gezen öğrenciler günümüze kadar gelen eşyalar ve kıyafetleri incelerken, bahçede yer alan Yörüklerin dünyasında keçiler bölümüne büyük ilgi gösterdi.
Öğrenciler ve öğretmenler Manavgat Belediye Başkanı Sükrü Sözen’e teşekkür ederek, Manavgat Kent Müzesi'nde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Başarı Ortaokul Müdürü Necip Özbay, öğrencilerin çok güzel bir gün geçirdiklerini belirterek, "Manavgat Kent Müzesi'nden büyük bir memnuniyetle ayrıldık.

Böyle güzel bir eseri Manavgat'ımıza kazandıran Belediye Başkanımız Şükrü Sözen olmak üzere gezi esnasında bizlere eşlik ederek yakından ilgilenen görevlilere çok teşekkür ederiz." dedi.

BAŞARI KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNİN MANAVGAT KENT MÜZESİ ZİYARETİ!
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi