BAŞARI KOLEJİ PDR BÖLÜMÜNDEN VELİLERE ‘ERGENLİK’ SEMİNERİ!

BAŞARI KOLEJİ PDR BÖLÜMÜNDEN VELİLERE ‘ERGENLİK’ SEMİNERİ!

BAŞARI KOLEJİ PDR BÖLÜMÜNDEN VELİLERE ‘ERGENLİK’ SEMİNERİ!

BAŞARI KOLEJİ PDR BÖLÜMÜNDEN VELİLERE ‘ERGENLİK’ SEMİNERİ!

 

BAŞARI KOLEJİ Velilerine Rehber Öğretmenler Mithat Şevik ve Tuğba Erdiç Tok tarafından 'ERGENİN DÜNYASINI ANLAMAK' konulu seminer verildi.

 

Öğrencilerin akademik gelişiminin yanı sıra veli bilinçlendirme eğitimlerine de önem veren Başarı Koleji’nde,  Ergenlik döneminde çocuklarla sağlıklı iletişim kurmak için dikkat edilmesi gereken detayların aktarıldığı 'ERGENİN DÜNYASINI ANLAMAK'  konulu seminer Başarı Koleji Rehberlik Bölümü tarafından düzenlendi.

Başarı Koleji Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere Başarı'lı veliler ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi.

 

Seminerde, yeni nesil kuşağı anlamak, onların sorunlarını algılayabilmek ve çözüm üretmek gibi konular ön plandayken, nesiller arası farklılıkların da üzerinde duruldu. Ergen-ebeveyn iletişimi konusunda farklı bir açıdan yaklaşılması gerektiğinin anlatıldığı seminerde, genel olarak uygulanan doğru ve yanlış davranış biçimleri hakkında da bilgi verildi.

Başarı Koleji Rehber Öğretmenleri Mithat Şevik ve Tuğba Erdiç Tok, konuyla ilgili “Ergenlik dönemi çocukluk ve erişkinlik dönemi arasında bir geçiş dönemi olmakla birlikte, bilişsel, sosyal ve cinsel yönden değişim ve gelişim dönemidir. Bu dönem hakkında anne-babalar ile birlikte öğrencilerin de bilinçlenmesi ergenlik döneminin korkutucu bir dönem olarak değil, keyifli bir gelişim dönemi olarak yaşanmasını sağlayacaktır.

 

Bu düşünce ile velilerimiz için 'ERGENİN DÜNYASINI ANLAMAK'  seminerini düzenledik. Anne ve babalar ile gerçekleştirdiğimiz paylaşım toplantısında ergenlik döneminde çocuklarımızın neler yaşadığına, onlardan gelecek soruların nasıl yanıtlanması gerektiğine ilişkin keyifli paylaşımlarda bulunduk.” şeklinde açıklama yaptılar.

 

ÇOCUĞUNUZUN KİMLİĞİNİ BULMASINA YARDIM EDİN

Başarı Koleji Genel Müdürü Nazmi Ünal ergenliğin hem çocuk hem de ebeveynler açısından zor bir dönem olduğunu belirterek velilerine bu dönemde çocuklarına destek olmaları gerektiğini anlatırken şöyle konuştu: “Çocuklar ‘annemi-babamı anlamıyorum’ derken; siz de karşılığında ‘Artık çocuğumu anlayamıyorum’ dersiniz. Ama Korkmayın! Çocuğunuz kendini arıyor. Sizin desteğinizle kimliğini bulmasına yardım edin. Çocuğunuza verebileceğiniz en değerli hediye ilgi, zaman ve sevgidir. Onun sizi anlaması çok zordur, çünkü o hiç yetişkin olmadı, oysa sizin onu anlamanız zor değil, çünkü sizler de genç oldunuz.”

Genel Müdür Nazmi Ünal, Ortaokul Müdürü Necip Özbay ve İlkokul Müdürü Ali İbrahim Öz,  Rehber Öğretmenler’e ve seminere katılan velilerine teşekkür ederek bu eğitimlerin sıkça yapılacağının bilgisini verdiler.

 

BAŞARI KOLEJİ PDR BÖLÜMÜNDEN VELİLERE ‘ERGENLİK’ SEMİNERİ!
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi