BAŞARI KOLEJİ ROBOTİK TAKIMI ANTALYA'NIN GURURU OLDU!

BAŞARI KOLEJİ ROBOTİK TAKIMI ANTALYA'NIN GURURU OLDU!

BAŞARI KOLEJİ ROBOTİK TAKIMI ANTALYA'NIN GURURU OLDU!

BAŞARI KOLEJİ ROBOTİK TAKIMI ANTALYA'NIN GURURU OLDU!

Başarı Koleji Robotik Takımı, Dünyanın en büyük robotik yarışması olan VEX Robotics’in, Türkiye’nin dört bin yanından gelen takımların yarıştığı Ankara Turnuvası’nda 3 ödül birden alarak Başarı Koleji’nin ve Manavgat’ın gururu oldu.

Başarı Koleji Robotik Takımı öğrencileri ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Gülcan Peker, Ankara Robotik Turnuvası’na Antalya Bölgesinden tek okul olarak turnuvada Antalya Bölgesini de en başarılı şekilde temsil ettiler.

Başarı Robotik Takımı, Türkiye’nin dört bin yanından gelen birçok takımın yarıştığı turnuvada, 
Düşünülmüş Program kategorisinde Türkiye 1.liği, 
Otonom Program (Programming Skills) kategorisinde Türkiye 2.liği, 
Takım Çalışması (Teamwork Skills) kategorisinde Türkiye 4.lüğü 
elde ederek gurur kaynağı oldular.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başarı Koleji Bilişim Teknolojileri Zümre Başkanı Gülcan Peker, ‘VEX Robotik Ankara Turnuvası’nda robotik ve mühendislik takımları bir araya geldi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen takımlar, diğer takımlarla işbirliği de yaparak, iyinin de iyisi olmak için mücadele ettiler.

Dünyada 40 ülkede, 18.000 takım ile 1350’nin üzerinde turnuvası yapılan ve Guinnes rekorlar kitabına giren VEX Robotics’in Türkiye’deki 3. Yarışması mayıs ayında Ankara’da yapıldı.

Türkiye’nin dört bir yanından 51 takımın, 310 ilkokul ve ortaokul öğrencisinin ve 500 e yakın katılımcının katılımıyla gerçekleşen VEX IQ off Season Ankara Turnuvası’nda 50 gönüllü ve jüri üyesi yer aldı. Yarışma, Eğitimde İnovasyon Derneği’nin Organizasyonu gerçekleşti.

Turnuvada 3 Farklı Kategoride Yarıştılar!

Ana kategori olarak adlandırılan İş birliği Mücadelesi (Teamwork Skills) maçlarında, turnuva sistemi tarafından rastgele yapılan eşleşmede ittifak olan iki takım sahaya çıkmadan nasıl daha fazla puan alacağına kadar verdi ve 1 dakika içinde en fazla puan almak için birlikte mücadele etti.

Turnuvanın Robot Becerileri bölümünde öğrenciler, verilen görevleri otonom olarak gerçekleştirmek üzere robotlarını tasarlardılar ve kodladılar. Programlama Becerileri (Programming Skills) ve Sürücü Becerileri (Driver Skills) maçlarında bireysel performanslarını sergiledi.

Takımlar gün boyu robotları üzerinde tamiratlar ve iyileştirmeler yaparak çalışmalarına devam ettiler.

Turnuva süresince maçları izleyen, pit alanında takımlarla mülakat yapan ve çalışmaları gözlemleyen jüriler, hazırlanan jüri odalarında takım üyelerine çalışmaları hakkında sorular yöneltip, robotları hakkında detaylı bilgiler aldılar.

Başarı Koleji Robotik Takımı öğrencilerimiz, ilk senelerinde turnuvadan 3 ödül ile ayrıldılar.

Bizlere bu büyük gururu yaşatan öğrencilerimi tebrik eder, desteklerinden dolayı okul yönetimimize, velilerimize ve tüm Başarı Ailesi’ne teşekkür ediyorum.’ dedi.

•Düşünülmüş Program Ödülü Türkiye 1.liği

•Otonom Program Ödülü Türkiye 2.liği

•Takım Çalışması Ödülü Türkiye 4.lüğü

BAŞARI KOLEJİ ROBOTİK TAKIMI ANTALYA'NIN GURURU OLDU!
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi