BAŞARI KOLEJİ’NDE AV. ERSOY İLE SİBER SUÇLAR HAKKINDA SÖYLEŞİ!

Başarı Koleji’nde ortaokul öğrencilerine Av. Handan Kip Ersoy tarafından, ‘Siber Suçlar ve Siber Zorbalık’ konularında seminer verildi.
Seminerde öğrencilere güvenli ve bilinçli internet kullanımı için yapılması gerekenler, internette karşılaşılabilecek tehlikeler, siber suçlar, siber suçlara maruz kalınmaması için alınabilecek önlemler, siber suçların cezai yaptırımları hakkında bilgiler verdi.

Başarı Koleji Konferans Salonunda gerçekleştirilen ‘Siber Suçlar’ konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılan Av. Handan Kip Ersoy, öğrencilere Siber Zorbalık - Siber Suçlar, Kişisel Bilgilerin/Verilerin Korunması ve İnternette Gizlilik - Güvenlik konularında açıklamalarda bulundu.
Her şeyin fazlasında olduğu gibi internet başında fazla zaman harcanmasının zarar olduğuna dikkat çeken Ersoy, bu durumun toplumda İnternet bağımlılığı olarak adlandırıldığını söyledi.
Av. Ersoy; İnternet Bağımlılarının çevre ile ilgi eksikliği ve sosyal beceri bozukluğu, kişilik çözünmesi, zaman algısı yitimi, yalnızlık ve içe kapanma gibi sorunlar yaşadıklarını dile getirdi.

Av. Ersoy, söyleşide İnternet bağımlılığında bilinmesi gerekenleri anlatarak, nelerin siber suç olduğunu ve cezalarını anlatarak, öğrencilerimize güvenli internet kullanımı konusunda tavsiyelerde bulundu.

Seminerin ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Av. Handan Kip Ersoy, öğrencilerin sorularına içtenlikle cevap vererek oldukça keyifli ve verimli bir söyleşi gerçekleştirdi.
Söyleşi sonunda Başarı Koleji Genel Müdürü Nazmi Ünal ve Ortaokul Müdürü Necip Özbay, öğrencilerle gerçekleştirdiği keyifli söyleşi için Avukat Handan Kip Ersoy’a teşekkür ederek çiçek takdim ettiler.

BAŞARI KOLEJİ’NDE AV. ERSOY İLE SİBER SUÇLAR HAKKINDA SÖYLEŞİ!