BAŞARI KOLEJİ’NDE DÜNYA Pİ GÜNÜ KUTLAMALARI!

Tüm dünyada kutlanan ve matematiksel düşüncenin sembolü kabul edilen ‘14 Mart Dünya Pi Günü’ Başarı Kolejinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Matematik tutkunlarının bayram günü gibi kutladıkları ‘14 MART DÜNYA Pİ GÜNÜ’ Başarı’lı öğrenciler tarafından da bir bayram günü havasında kutlandı.

Başarı Koleji Matematik Öğretmenleri, Abdurrahman Ünal, Nebihe Öz, Atiye Şahin ve Ali Taşkıran koordinesinde gerçekleşen Pİ GÜNÜ kutlamalarında renkli sahneler yaşandı.

Başarı Koleji’nde Pi Günü etkinlikleri kapsamında kermes düzenlendi. Öğrenciler hazırladıkları Pi temalı pasta ve kurabiyelerle kermese renk kattılar. Kermeste öğrenciler ve öğretmenler gönüllü olarak yer aldılar. Hem eğlenme hem de kazanımlar elde edebilme fırsatı bulan başarılı öğrenciler öğretmenlerinden tam not aldılar.

Öğrenciler Pİ GÜNÜ etkinlikleri çerçevesinde düzenledikleri kermesten elde edilen gelir ile LÖSEV ve MEHMETÇİK Vakfı’na bağış yapacaklarını açıkladılar.

Gün boyunca matematik derslerinde Pi sayısı ve gününün çıkışına dair bilgi veren matematik öğretmenleri Pi’nin sıradan bir sayı olmadığını evrenin temelindeki matematiksel devinimin dayanak noktası olduğunu ifade ederek günün önemine dair çeşitli bilgiler verdi.

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Ortaokul Müdürü Necip Özbay, “Matematik, hayatla bire bir örtüşen bir ders. Öğrencilerimizin matematiğe olan ilgisini arttırmak için düzenlediğimiz bu etkinliklerde görev alan öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞARI KOLEJİ’NDE DÜNYA Pİ GÜNÜ KUTLAMALARI!