BAŞARI KOLEJİ’NDE KIZ ÖĞRENCİLERE ERGENLİK SEMİNERİ!

Başarı Koleji’nde İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü Hemşiresi Ebe Meral Güldür tarafından 5, 6, 7 ve 8. sınıflarında eğitim görmekte olan kız öğrencilere yönelik ‘Ergenlik Dönemindeki Gelişim ve Değişim’ konulu seminer verildi.

Seminerde bu yaş grubunda ergenlik dönemine girerken kızlarda meydana gelen bedensel, ruhsal ve sosyal değişimlerin neler olduğuna değinildi. Ergenlik döneminde karşılaşılan sorunların neler olduğu ve bu sorunların nasıl aşılacağı konularına vurgu yapılırken ergenlik döneminde temizlik ve hijyen konuları da ele alındı.

Ergenlik döneminde çocukların fiziksel değişim konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini belirten Ortaokul Rehber Öğretmeni Tuğba Erdiç Tok, bu dönemde özellikle kız çocuklarının çok hassas bir dönem geçirdiklerini, bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başarı Koleji Ortaokul Müdürü Necip Özbay, “Ergenlik döneminde öğrencilerimizin yanında olarak hayatlarının bu dönemini mutlu, sağlıklı ve bilinçli olarak geçirmelerine yardımcı olmak amacıyla yaptığımız çalışmalarda bize desteğini esirgemeyen İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü Hemşiresi Ebe Meral Güldür’e Başarı Koleji olarak teşekkür ediyoruz.” dedi.

BAŞARI KOLEJİ’NDE KIZ ÖĞRENCİLERE ERGENLİK SEMİNERİ!