BAŞARI KOLEJİ’NE 2 YEŞİL BAYRAK ÖDÜLÜ!

BAŞARI KOLEJİ’NE 2 YEŞİL BAYRAK ÖDÜLÜ!

BAŞARI KOLEJİ’NE 2 YEŞİL BAYRAK ÖDÜLÜ!

BAŞARI KOLEJİ’NE 2 YEŞİL BAYRAK ÖDÜLÜ!

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın, (TÜRÇEV) bilinçli nesiller ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla Türkiye genelindeki ilköğretim okullarıyla yürüttüğü Eko-Okullar Programı kapsamında Başarı Koleji İlkokulu ve Ortaokulu 2 "Yeşil Bayrak Ödülü”nü almaya hak kazandı.

TÜRÇEV tarafından Ankara Cer Modern Sanat Merkezi’nde yapılan törene uluslararası geçerliliğe sahip bir eko etiket olan Yeşil Bayrakları ve sertifikaları almak üzere Başarı Koleji İlkokul ve Ortaokul Eko-Okullar Projesi Koordinatörleri Gülcan Peker ve Ebru Çeker katıldı.

Başarı Koleji, Eko - Okullar programı kapsamında sürdürdüğü iki yıllık çalışmalarını hem ilkokul hem de ortaokulda “Yeşil Bayrak Ödülü” ile taçlandırdı.

Çevre konusunda yapılan çalışmalarına karşılık “Yeşil Bayrak Ödülü” almaya layık görülen Başarı Koleji İlkokulu ve Ortaokulu’nda büyük sevinç yaşandı.

Başarı Koleji’nde düzenlenen törende Genel Müdür Nazmi Ünal, Ortaokul Müdürü Necip Özbay ve İlkokul Müdürü Ali İbrahim Öz, Proje Koordinatörleri Gülcan Peker ve Ebru Çeker’i tebrik ettiler. Törende Yeşil Bayraklar coşkuyla göndere çekildi.

Proje Koordinatörleri Gülcan Peker ve Ebru Çeker, "Gelecek nesillerimizin çevre bilinci kazanması ve sahip olduğu bilgileri davranış haline getirmesi konusunda duyarlıyız. Bu konuda çevreci adımlar atmak istedik.

Doğaya ve çevreye duyarlı bir birey olarak öğrencilerimizi yetiştiriyoruz.

İki yıl boyunca özverili bir şekilde çalışmalar yapan, daha güzel, daha yeşil ve yaşanabilir bir dünya için çaba sarf eden tüm öğrencilerimizi ve desteklerinden dolayı öğretmen arkadaşlarımızı tebrik ediyor, yeşil bayraklarımızın okulumuzda her zaman dalgalanmasını diliyoruz." dediler.

Başarı Koleji Genel Müdürü Nazmi Ünal, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede yeşil bayrak sahibi olmanın bir okulun çevresindekilere örnek olabilecek yaşanabilir nitelikte bir okul olmak anlamına geldiğini söyleyerek yeşil bayrağın elde edilmesinde emeği geçen bütün öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti.

YEŞİL BAYRAK ÖDÜLÜ!

TÜRÇEV tarafından yürütülen Eko-Okullar projesi kapsamında, çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan program değerlendirmesi sonucunda 2 ‘Yeşil Bayrak’ Başarı Koleji’nde dalgalanacak.

Dünya çapında 56 ülkede sürdürülen “Eco-Schools” programında öğrenciler çevresel konularda bilgi edinmenin yanı sıra aileleri, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede de etkin rol alıyor.

Başarı Koleji bu kapsamda iki yıl süre ile İlkokul ve Ortaokulda yürüttüğü “Atıkların Geri Dönüşümü ve Yönetimi” programı ile tüm seviyelerde ve branşlarda çeşitli etkinlik ve çalışmalar gerçekleştirdi.

Her eğitim-öğretim yılında yapılan planlama ile Eko-Okullar programında yer alan konular müfredata eklenerek, bütün bu çalışmaların sonucunda TÜRÇEV tarafından yapılan değerlendirmeler ile Başarı Koleji İlkokul ve Ortaokul olarak 2 “Yeşil Bayrak” ödülünü almaya hak kazandı.

BAŞARI KOLEJİ’NE 2 YEŞİL BAYRAK ÖDÜLÜ!
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi