BAŞARI KOLEJİ’NİN ‘ZİRVE’ GELENEĞİ BOZULMADI: TEOG-2 SINAVINDA 7 ‘MANAVGAT BİRİNCİSİ’ BAŞARI’DAN…

BAŞARI KOLEJİ’NİN ‘ZİRVE’ GELENEĞİ BOZULMADI: TEOG-2 SINAVINDA 7 ‘MANAVGAT BİRİNCİSİ’ BAŞARI’DAN…

BAŞARI KOLEJİ’NİN ‘ZİRVE’ GELENEĞİ BOZULMADI: TEOG-2 SINAVINDA 7 ‘MANAVGAT BİRİNCİSİ’ BAŞARI’DAN…

TEOG-2 SINAVINDA BAŞARI KOLEJİ’NİN 7 ÖĞRENCİSİ, 120 SORUNUN 119’UNA DOĞRU YANIT VEREREK 1 MİLYON 174 BİNİ AŞKIN 8’İNCİ SINIF ÖĞRENCİSİ İÇERİSİNDE ZİRVEDE YER ALDI. 78 ÖĞRENCİ İLE SINAVA KATILAN OKULUN GENEL ORTALAMASI İSE 120 SORUDA 106,28.

BU SONUÇ, OKULUN KENDİ STANDARTLARINA SADIK KALDIĞINI VE BAŞARI ÇITASINI YÜKSELTTİĞİNİ GÖSTERİYOR.

Başarı Koleji yönetiminden yapılan açıklamaya göre Ortak Sınav olarak da adlandırılan 2015-2016 TEOGs-2’de Başarı Koleji 8’inci sınıf öğrencileri üstün performans sergilediler.

27-28 Nisan tarihlerinde Türkiye çapında uygulanan ve 1 milyon 174 bin 427 ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin katıldığı TEOG (Ortak Sınav)-2, yurt içinde 970, yurt dışında ise 15 merkezde, iki ayrı günde ve toplam 6 ayrı oturum biçiminde uygulandı. Sınavın resmi sonuçları haziran ayı başında E-Okul notlarına yansıtılacak. 500 tam puan üzerinden hesaplanacak lise yerleştirmesine esas sonuçlar ise haziran sonu veya temmuz başında yine E-Okul sistemi üzerinden açıklanacak.

Başarı Koleji Ortaokul Müdürü Savaşkan İlmak, TEOG (Ortak Sınav)-2’ye 78 öğrenci ile katıldıklarını ve 7 öğrencilerinin bu sınavdaki 120 sorunun 119’una doğru yanıt vererek zirvede yer aldığını belirtti. İlmak, demecinde şu ifadelere yer verdi: 
“Öncelikle paylaştığımız rakamların, öğrencilerin kitapçıklarının soru soru analiz edilmesine dayandığını vurgulamamız lazım; bu bağlamda geçmiş sınavlarda yaptığımız kitapçık değerlendirmelerinde bugüne dek %1’i aşan sapma yaşamadık fakat yine de resmi sonucun haziran başında açıklanacağının altını bir kez daha çizmekte yarar var. Böyleyken; halihazırda öğrencilerimizden 7’si 120 sorudan 119’una doğru yanıt vererek ulusal çapta zirveye erişmiş oldular.
Bu sınavda 5 öğrencimiz 120 sorunun 118’ini; 3 öğrencimiz ise 120 sorunun 117’sini doğru yanıtladı. 
MEB talimatları gereği bizi gururlandıran sevgili öğrencilerimizin adlarını ve fotoğraflarını yayımlayamıyoruz; ama basın, ileriki günlerde bu bilgiyi kendi haberleri çerçevesinde paylaşacaktır diye ümit ediyoruz.

ASIL BAŞARIMIZ ‘GENEL ORTALAMAMIZ’…

Biz, hem Türkiye’nin zirvesinde kendilerine yer edinen öğrencilerimizi hem de olağanüstü yüksek bir ‘Genel Ortalama’ ile okulumuzun asıl gurur verici başarısını oluşturan 78 öğrencimizi yürekten kutluyoruz. 
Dersler bazında ise Türkçe testinde 78 öğrencimizden 17’si tüm soruları doğru yanıtladı ve bu testte 20 soruda 17,28 net ortalaması elde ettik. Matematik testinde 78 öğrencimizden 16’sı tüm soruları doğru yanıtladı ve bu testte 20 soruda 15,52 net ortalaması elde ettik. Fen Bilimleri testinde 78 öğrencimizden 19’u tüm soruları doğru yanıtladı ve bu testte 20 soruda 17,19 net ortalaması elde ettik. Sosyal Bilimler testinde 78 öğrencimizden 11’i tüm soruları doğru yanıtladı ve bu testte 20 soruda 18,36 net ortalaması elde ettik. İngilizce testinde 78 öğrencimizden 47’si tüm soruları doğru yanıtladı ve bu testte 20 soruda 18,00 net ortalaması elde ettik. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde 78 öğrencimizden 42’si tüm soruları doğru yanıtladı ve bu testte 20 soruda 19,18 net ortalaması elde ettik. 
Gurur duyarak bir kez daha yineliyoruz ki TEOG (Ortak Sınav)-2’ye Manavgat özel okulları içinde en yüksek mevcutlu 8.Sınıf katılımıyla, 78 öğrenciyle katıldık. Bunun doğurduğu ciddi istatistiksel hendikapa rağmen genel ortalamamız 120 soruda 106,28 net olarak somutlaştı. Bu ise yüzdelik ifadeyle 78 öğrencinin ortalamasının % 87’lik genel başarıya tekabül ettiği anlamına geliyor. Bu detaylar, okullar arası karşılaştırmada mutlaka dikkate alınması gereken objektif etkenlerdir.

6 TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİYLE VE TOPLAMDA 13 MANAVGAT BİRİNCİLİĞİYLE TAMAMLANAN SEZON…

Sonuç olarak biz, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının iki etaplı TEOG (Ortak Sınav) maratonunu 6 Türkiye Birinciliği ve toplamda 13 Manavgat birinciliği ile; keza her iki sınavda da Türkiye standardının çok üzerinde net ortalamasıyla (106,00 ve 106,28 ile) tamamladık. Bu tablo, tartışmaya açık olmayan, objektif ve kesinlikle olağanüstü bir başarıyı ifade etmektedir. Başarımız kolektif olduğu için daha da anlamlıdır. Bu sonucu elde etmemizde katkıları olan başta öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere; PDR ve etüt birimlerimize, velilerimize, genel müdürümüze, yönetim kurulu başkanımıza, yönetim kurulumuzun üyelerine, tüm okul personelimize ve geçmişten bugüne değerli katkılarıyla kolejimizin bu geleneğini oluşturmuş bütün paydaşlara yürekten teşekkür ediyoruz.”

Başarı Koleji Genel Müdürü Nazmi Ünal da yaptığı açıklamada ulaşılan sonucun kolektif bir çabanın, ortak emeğin, özverinin ve titiz hesaplamaların sonucu olduğunu vurguladı. Ünal, demecinde şu ifadelere er verdi: 
“Bugün Başarı ailesi olarak bir kez daha büyük bir gurur yaşıyoruz. Çocuklarımız, gerek genel ortalama, gerekse bireysel başarılar ve elde edilen yeni birincilikler itibariyle başarılarla dolu geleneğimize ışıltılı yeni halkalar eklemiş bulunuyorlar. Şimdiki sonuçları da katınca 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 8’inci sınıfı okuyan bu gruptaki öğrencilerimizin yıl toplamında 6 Türkiye Birinciliği ve 1 yanlışla ya da 2 yanlışla yine Türkiye’de zirve ortaklıkları elde ettiğini görüyoruz. Ayrıca 11 yıllık okul geçmişimizi süsleyen 26 ‘Türkiye Birinciliği’ni de gururla vurgulamalıyım. 8’inci sınıflarımız o tabloya 6 birincilikle katkı koydular. Tüm bunları Manavgat’ta, tek okulda ve 11 yıl gibi kısa bir sürede başardığımızı düşünürsek başarımızın gerçek ve baş döndürücü boyutları da daha iyi anlaşılacaktır.

İŞİN SIRRI…

Elbette hiçbir başarı tesadüfi değildir. Bizim elde ettiğimiz başarının altında da çok ciddi hesaplamalarla bir araya getirilmiş ayrıntılar gizlidir. Başta akademik kadromuzun kalitesi, ortaokul yönetimimiz-ulusal sınavlar hazırlık takımımız; PDR birimlerimizin titiz rehberlik organizasyonu; yönetim kurulumuzun sağladığı son derece gelişkin bilimsel olanaklar olmak üzere; öğrencilerimizin sıra dışı çabası, gösterdikleri sabır ve kararlılık; keza velilerimizin bize daima destek oluşları ve her etkinliğe omuz vermeleri; destek kadromuzun, etüt grubumuzun, ilkokulumuzun verdiği destekler bizi bugünkü başarı düzeyine eriştirmiştir. Ben şahsım ve yönetici arkadaşlarım adına, bu başarıyı oluşturan tüm unsurlara yürekten teşekkür ediyorum. Her bir unsurumuza, başarılarla dolu bir gelecek temenni ediyorum.”

VE EN GÜÇLÜ DESTEK OKUL AİLE BİRLİĞİ’NDEN…


Başarı Koleji Okul Aile Birliği de konuya ilişkin bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajda “2015-2016 TEOGs-2 sınavına katılan 78 öğrencimizden 7’sinin 120 sorudan 119’una doğru yanıt vererek ulusal çapta en üst düzey başarıya eriştiğini ve bu sınavda okul genel ortalamamızın 120 soruda 106,28 gibi çok yüksek bir marjda gerçekleşmiş oluşunu gururla öğrenmiş bulunuyoruz. Bu objektif tablo, Başarı Koleji’ne duyduğumuz güveni pekiştirmiştir. Güncellenen başarımızda payı olan öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve Başarı Koleji’nin tüm çalışanlarını kutluyor, emeklerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

BAŞARI KOLEJİ’NİN ‘ZİRVE’ GELENEĞİ BOZULMADI: TEOG-2 SINAVINDA 7 ‘MANAVGAT BİRİNCİSİ’ BAŞARI’DAN…
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi