BAŞARI’LI MİNİKLER KENDİ OYUNLARINI TASARLIYOR!

Okulumuz 3 ve 4. Sınıf öğrencileri kendi oyunlarını tasarlıyor.

Oyun oynamayı herkes çok sever. Oyun oynamak kadar kendi oyunumuzu yazmayı da çok isteriz. Hepimizin hayallerinde olan bir oyun tasarımı vardır. Farklı fonksiyonlar barındıran heyecan dolu bir oyun tasarlamak isteriz. İsteriz ama nasıl başlayacağımızı nereden başlayacağımızı bilemeyiz.

Kolay olmayacağını, tek kişinin ne kadar yol kat edeceğini düşünerek bir yerden başlamaktansa profesyonel yapılmış oyunları oynamaya devam ederiz.

Biliyorsunuz ki GTA günümüzde profesyonel olarak hazırlanan bir oyun. Fakat ilk yıllarına baktığınızda durum hiç de öyle görünmüyor. Günümüzdeki oyun ile kıyaslanmayacak derecede basit ve ilkel haliyle ilk sürümü yayınlanmış.

Süreçte her güncel sürüme yenilikler eklenerek, geliştirmeler yapılarak bu profesyonel noktaya gelinmiş. Aramızda GTA’dan daha iyisini çıkartacak olanlar var.

Başarı Koleji İlkokul Öğrencilerimiz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ebru Çeker rehberliğinde, Kodu ile kendi oyun evrenini tasarlıyor, karakterlere komutlar veriyor ve kendi oyun senaryolarını kurguluyorlar.

Programlama ve algoritma mantığını kullanarak, görsel animasyonlar ve üç boyutlu tasarımlar yapıyorlar. Kodu ile çocuklarımız, tamamen kendilerine ait üç boyutlu bir bilgisayar oyunu oluşturuyorlar.

BAŞARI’LI MİNİKLER KENDİ OYUNLARINI TASARLIYOR!