BAŞARI’LI MİNİKLERİN ÇEVRE SEVGİSİ

Başarı Koleji 1.sınıf öğrencilerinden çevreye duyarlılık temasında gerçekleştirdiği önce kendi çevresini temizleme projesinde okul bahçelerini temizleyip kendilerine temiz alanlar yarattılar. Proje önderliğinde Rehberlik öğretmenimizi Hatice Yılmaz yer alırken diğer rehberlik öğretmenlerimizde projeyenin gelişmesinde büyük rol oynadılar. Projenin kazanımlarını da çocuklara uygulamalı olarak gösteren rehberlik servisimiz çocukların bu tür değerler eğitiminin verilmesinin önemini vurguladı.
İlkokul müdürümüz Ali İbrahim Öz’de bu projenin önemini vurgularken “Amacımız öğrencilerimize temizlik alışkanlığını kazandırmak ve temizlik bilincinin artmasına vesile olmak. Gerçekleştirilen etkinlik ile de çocuklarımız tarafından büyüklere mesaj verilmek istendi. Çevrenin temiz tutma bilincinin ve farkındalığının oluşmasını amaçladık. Medeniyetlerin en önemli göstergelerinden birisi temizlik kültürü ve çevreyi koruma bilincidir. Biz gelecek nesillere temiz bir çevre, temiz bir okul ve temiz bir insan bırakmak istiyorsak bu değerin kıymetini bilmeli ve ona göre hareket etmeliyiz” dedi.

BAŞARI’LI MİNİKLERİN ÇEVRE SEVGİSİ