BAŞARI’LI ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE GEZİCİ MÜZESİ’NDE!

Başarı Koleji öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl etkinlikleri çerçevesinde Manavgat Novamall’da sergilenen Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Gezici Müzesi’ni ziyaret etti.

Çanakkale Savaşları sırasında askerlerin kullandığı silahlar, eşyalar, döneme ait gazete kupürlerinin sergilendiği müzeye, öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Başarı’lı öğrencilere müze yetkilileri tarafından sergilenen eserler hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Gezici müzenin amacının Çanakkale Zaferi’nin ruhunu yaşatmak Çanakkale Zaferi’ne hizmet etmiş atalarımızı anmak, o günkü birlik ve beraberliğin yeni nesillere de yansımasına vesile olmak olduğunu belirten yetkililer, bu amaca hizmet etmekten büyük bir mutluluk ve onur duyduklarına dikkat çektiler.

1915 Çanakkale Savaşı’nın çeşitli objelerle anlatıldığı sergide yer alan askeri kıyafet, mermi, dürbün, silah, top, top mermisi, matara gibi yüz yılını doldurmuş bine yakın savaş malzemesinin yer aldığı sergiyi gezen Başarı’lı öğrenciler ve öğretmenler kahramanlık destanına şahit oldular.

Tarihe yolculuk yapan öğrenciler, tüm imkansızlıklara rağmen kanlarının son damlasına kadar vatanını savunarak kahramanlık destanı yazan ecdadımızı daha iyi anlama fırsatı buldular.

BAŞARI’LI ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE GEZİCİ MÜZESİ’NDE!