BAŞARI’LI ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE’DE TARİHE YOLCULUK YAPTI!

BAŞARI’LI ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE’DE TARİHE YOLCULUK YAPTI!

BAŞARI’LI ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE’DE TARİHE YOLCULUK YAPTI!

BAŞARI’LI ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE’DE TARİHE YOLCULUK YAPTI!

Başarı Koleji öğrencileri bu yıl yaptığı kültür gezilerinin sonuncusunu İzmir – Çanakkale bölgesine gerçekleştirdi.

Başarı Koleji 6.sınıf öğrencileri, Çanakkale Gezisi ile Türk tarihinin yakın dönemlerdeki en önemli dönüm noktası Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı bölgeleri yerinde inceledi.

Başarı Koleji 6. Sınıf öğrencileri İlkokul Müdürü Ali İbrahim Öz, örevli öğretmenler Gülcan Önal, Abdurrahman Ünal, Ersin Özoğul, Ümmü Üreyen, Rafet Şahbaz, Serkan Arslan ve Berna Oruç eşliğinde İzmir-Çanakkale Kültür gezisini gerçekleştirdiler.

Başarı’lı öğrencilerin bilgi ve kültür birikimlerini, milli şuur ve tarih bilinçlerini arttırmak; şanlı geçmişimizin en büyük destanlarından birinin yazıldığı, vatan, millet ve bağımsızlık adına örnek bir mücadelenin verildiği, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı yerleri görmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen ve 3 gün süren geleneksel Çanakkale gezisi Kabatepe Simülasyon Merkezi ziyareti ile başladı.

Öğrenciler, burada 3D Teknolojisi ile kendilerini adeta savaşın yaşandığı günlerde hissettiler ve kahramanlıklara tanıklık ettiler.

Başarı’lı öğrencilerin gezisinin sonraki durakları Gelibolu Yarımadası, Kilit Bahir Köyü ve Kalesi, Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Çanakkale Şehitleri Anıtı, Anzak Koyu, Anafartalar, Conkbayırı ve Atatürk Anıtı oldu. Öğrencilere tarihi adeta yaşatan, onları duygulandıran bu eşsiz mekânların sonrasında gezi Troya Savaşı’nın geçtiği Antik Kent ve Truva Atı Anıtı, Antik Surlar gezisi, Antik Tiyatro ve Athena Tapınağı ziyaretleriyle sona erdi.

Gezi boyunca birbirinden güzel görüntü ve anıyı biriktiren öğrenciler bu geziyle hem tarih sayfalarında anlatılan hem mitolojide yer alan olaylara tanıklık etme, bu olayların geçtiği mekanlarda dolaşarak bunları yaşama fırsatı elde etmiş oldu.

Geziye katılan öğrenciler bir ulusa can veren, şehitlerinin kanıyla yoğrulmuş, Atatürk’ün bir destan yazdığı Çanakkale topraklarında bulunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Ayrıca İzmir’i de ziyaret eden öğrencilerimiz tarihi İzmir Saat Kulesini ve İzmir Etnoğrafya müzesini gezdiler. İzmir’de keyifli saatler geçiren öğrencilerimiz gezi dönüşünde ailelerine keyifle geçirdikleri güzel anılarını paylaştılar.

BAŞARI’LI ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE’DE TARİHE YOLCULUK YAPTI!
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi