BAŞARI’LI ÖĞRETMENLERE “KODLAMA” EĞİTİMİ!

BAŞARI’LI ÖĞRETMENLERE “KODLAMA” EĞİTİMİ!

BAŞARI’LI ÖĞRETMENLERE “KODLAMA” EĞİTİMİ!

BAŞARI’LI ÖĞRETMENLERE “KODLAMA” EĞİTİMİ!

Başarı Koleji diğer alanlarda olduğu gibi Robotik-Kodlama alanında da Manavgat’ta öncü kurum olarak okul öncesi öğretmenlerine, Gaziantep Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Sincar tarafından KODLAMA eğitimi düzenledi.

Kodlama eğitimini okul öncesinden başlatan Başarı Koleji, öğretmenlerine Doç. Dr. Mehmet Sincar ile Kodlama Atölyesi gerçekleştirdi.

Okul öncesi eğitimin öncü kurumlarından birisi olan Başarı Koleji’nde gerçekleşen eğitime İlkokul Müdürü Ali İbrahim Öz, Müdür Yardımcısı Gülcan Peker ve Başarı Koleji Anaokulu sınıf ve branş öğretmenleri tam kadro katıldı.

Başarı Koleji İlkokul Müdürü Ali İbrahim ÖZ,

“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eleştirel bakış açısını güçlendirmek, iletişim kabiliyetini kuvvetlendirmek, yaratıcılığına destek olmak ve işbirliği içinde hareket etmesini sağlayarak eğitime ve topluma katma değer oluşturmaya çalışan Başarı Koleji Anaokulu ekibini yürekten kutluyorum.

Çocuklarımızda bir problem karşısında çözüm önerileri geliştirme becerisini güçlendirmenin önemini vurgulayarak bu yaş minik yüreklerin kocaman işler başarmasının temelini atmak için gayretle çalışan öğretmenlerimize ve Kodlama Atölyesi ile desteklerinden dolayı GAÜN Öğretim Üyesi Doç, Dr. Mehmet Sincar’a teşekkür ediyorum.” dedi.

NEDEN ÇOCUKLARA KODLAMA ÖĞRETMELİYİZ!

Başarı Koleji Bilişim Teknolojileri Zümre Başkanı ve Müdür Yardımcısı Gülcan PEKER,

“Bilgisayar alanında çok önemli isimlerin hepsinin ortak özelliği küçük yaşta programlama öğrenmiş olmalarıdır. Teknolojideki gelişmeler, sistematik ve alternatif düşünme becerisini geliştiren, olaylar arasındaki bağlantıyı görmeyi sağlayan programlamayı, hem eğlenceli hem de öğretici olarak çocuklara öğretebilmeyi artık mümkün hale getirmiştir.

Programlama öğrenmek insana, sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi yetiler kazandırır.

Kodlama eğitimlerimiz ile okul öncesinden başlayarak çocuklarımıza programlamayı sevdirecek ve eğlendirecek şekilde ders planlarımızı oluşturuyoruz.

Özetle bu programla, okul öncesi eğitim çağındaki çocuklarımızın eğitsel robotlarla algoritmik, eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, problem çözme, iletişim ve işbirliği becerilerin, kodlama etkinlikleri yoluyla geliştirmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE EĞİTSEL ROBOTLARLA KODLAMA!

Dijital teknolojilerin sağlıktan eğitime, güvenlikten finansa, ulaşımdan alış-verişe kadar akla gelebilecek hemen her sektörde etkisini giderek artırdığı ve bu bağlamda dünyayı anlamanın giderek zorlaştığı söylenebilir.

Günümüzde çok sayıda ülkenin çocukların bu yeni dünyayı daha iyi anlamaları için eğitim sistemlerini geliştirmeye çalıştıkları görülmektedir.

Bu noktada okullarda verilen çok sayıda dersin yeni dünyaya uyum sağlamak için yeterli olmadığı, çocukların insan yaşamını kökünden etkileyen bilgisayarların ve yazılımların nasıl çalıştığını da anlamaları gerektiği giderek bir zorunluluk karşımıza çıkmaktadır.

Bu bağlamda kodlama eğitiminin bir başlangıç olarak kabul edilmesi gerektiği söylenebilir.

Artık kodlama veya diğer bir deyişle algoritma mantığını kullanarak hareket etme, çocukların günlük hayatla ilgili deneyimlerini etkileyen önemli bir unsur olarak gösterilmektedir.

Okul öncesi çağında yer alan çocuklara kodlama öğretmenin oldukça zahmetli bir iş olduğu söylenebilir.

Her ne kadar oyunlar ya da çeşitli uygulamalar yoluyla kodlama öğretilmeye çalışılsa da eğitsel bir robotu programlamak çocuklar için daha somut öğrenme deneyimleri ortaya koymaktadır.

Aslında bu durum, kodlama eğitimlerinin çocuklar için anlamlı hale gelmesi olarak da ifade edilebilir.

Bu bağlamda eğitsel robotlar kullanılarak okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine kodlama eğitiminin nitelikli bir şekilde verilebilmesi için öncelikli olarak eğiticilerin bu konuda yeterli hale getirilmesi gerekmektedir.

Başarı Koleji olarak okul öncesinde eğitsel robotlarla kodlama eğitimi çalışmalarımıza ve öğretmen atölye çalışmalarımıza hız kesmeden devam edecek bu alanda öncü kurum olmaya devam edeceğiz.

 

BAŞARI’LI ÖĞRETMENLERE “KODLAMA” EĞİTİMİ!
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi