İLKOKUL ÖĞRENCİLERİMİZE SAĞLIKLI BESLENME SEMİNERİ!

Başarı Koleji İlkokul öğrencilerimize İlkokul Müdürümüz Ali İbrahim Öz koordinatörlüğünde Diyetisyen Tuğba ÖZ tarafından “Sağlıklı Beslenme ve İsraf” konulu seminer verildi.

Başarı Koleji Konferans Salonu'nda diyetisyen Tuğba ÖZ tarafından verilen seminerde, öğrencilere, beslenme tanımı, yetersiz ve dengesiz beslenme alışkanlıkları ve buna bağlı olarak gelişen hastalıklar, beslenme faktörleri, sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemi, kahvaltı, temel besin grupları, sağlığa zararlı yiyecek ve içecekler, günlük alınması gereken kalori miktarı ve beslenme alışkanlıkları hakkında bilgi verildi.

Beslenmenin yaşamın vazgeçilmezi olan bir ihtiyaç olduğunu kaydeden ÖZ, özellikle ergenlik döneminde büyüme ve gelişme açısından beslenmenin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Başarı Koleji İlkokulu Müdürü Ali İbrahim Öz, öğrencilere kahvaltının önemi ve israf konularında bilgilendirme yaptı. İsrafın önüne geçmek ve farkındalık oluşturmak için yiyeceklerin israf edilmemesi, tasarruf tedbirleri ve neden tasarruf edilmesi gerektiğini anlatan Öz, bilinçsizce israf edilen kaynaklardan doğacak olan sorunlara örnekler vererek israfın önemine dikkat çekti.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİMİZE SAĞLIKLI BESLENME SEMİNERİ!