İLKOKUL ÖĞRENCİLERİMİZE SAĞLIKLI BESLENME SEMİNERİ!
Öne Çıkan Haberler
BAŞARI KOLEJİ 2024 İNGİLTERE YAZ OKULU VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTIMIZ
8 Ocak 20241.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İLE MÜZİK DERSLERİNDE 'ENSTRÜMANLARI TANIYORUM' ETKİNLİĞİ
7 Ocak 2024ORTAOKUL YILDIZ KIZ MASA TENİSİ TAKIMIMIZ ANTALYA 2.Sİ ÖDÜL TÖRENİ
6 Ocak 2024ORTAOKUL YILDIZ KIZ MASA TENİSİ TAKIMIMIZ ANTALYA 2.Sİ
5 Ocak 20244.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ FEN BİLİMLERİ DERSİ MIKNATIS DENEYİ
5 Ocak 2024ORTAOKUL SINIFLARIMIZDA YIL SONU EĞLENCESİ
29 Aralık 2023İLKOKUL ÖĞRENCİLERİMİZ KENDİ ELLERİYLE TASARLADIKLARI ÇÖMLEKLERİ OKUL KURUCULARIMIZA HEDİYE ETTİ
28 Aralık 2023ORTAOKUL 7.SINIF ÖĞRENCİMİZ DORUK TOK, WCEP LİSELİ BÜYÜKELÇİLER ULUSLAR ARASI LİSE ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÜSTÜN BAŞARISI
27 Aralık 2023İLKOKUL ÖĞRENCİLERİMİZE SAĞLIKLI BESLENME SEMİNERİ!
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİMİZE SAĞLIKLI BESLENME SEMİNERİ!
Başarı Koleji İlkokul öğrencilerimize İlkokul Müdürümüz Ali
İbrahim Öz koordinatörlüğünde Diyetisyen Tuğba ÖZ tarafından “Sağlıklı Beslenme
ve İsraf” konulu seminer verildi.
Başarı Koleji Konferans Salonu'nda diyetisyen Tuğba ÖZ
tarafından verilen seminerde, öğrencilere, beslenme tanımı, yetersiz ve
dengesiz beslenme alışkanlıkları ve buna bağlı olarak gelişen hastalıklar,
beslenme faktörleri, sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemi, kahvaltı, temel besin
grupları, sağlığa zararlı yiyecek ve içecekler, günlük alınması gereken kalori
miktarı ve beslenme alışkanlıkları hakkında bilgi verildi.
Beslenmenin yaşamın vazgeçilmezi
olan bir ihtiyaç olduğunu kaydeden ÖZ, özellikle ergenlik döneminde büyüme ve gelişme
açısından beslenmenin büyük önem taşıdığını vurguladı.
Başarı Koleji İlkokulu Müdürü Ali
İbrahim Öz, öğrencilere kahvaltının önemi ve israf konularında bilgilendirme
yaptı. İsrafın önüne geçmek ve farkındalık oluşturmak için yiyeceklerin israf
edilmemesi, tasarruf tedbirleri ve neden tasarruf edilmesi gerektiğini anlatan
Öz, bilinçsizce israf edilen kaynaklardan doğacak olan sorunlara örnekler
vererek israfın önemine dikkat çekti.