ÜNLÜ YAZAR ULVİYE ALPAY ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTU!

ÜNLÜ YAZAR ULVİYE ALPAY ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTU!

ÜNLÜ YAZAR ULVİYE ALPAY ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTU!

ÜNLÜ YAZAR ULVİYE ALPAY ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTU!

Başarı Koleji’nde Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Ünlü Yazar Ulviye ALPAY Başarı Koleji öğrencileri ile bir araya geldi

Kütüphane Haftası kapsamında İlkokul Müdürü Ali İbrahim Öz koordinatörlüğünde düzenlenen söyleşide, İlkokul öğrenci ve öğretmenleri çocuk ve gençlik edebiyatı öykü ve roman yazarı Ulviye Alpay’ı ağırladı.

İlkokul öğrencileri ile buluşan Ulviye Alpay, kitapları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kitap okumanın önemi ve kitap yazma aşamalarını anlatan Alpay, öğrencilerle öykü yazmanın inceliklerini de anlattı.

Alpay ayrıca, kitaplarını imzaladı.
Program sonunda Ulviye Alpay'a, İlkokul Müdürü Ali İbrahim Öz Öğrencilerle gerçekleştirdiği keyifli söyleşi için Başarı Koleji adına teşekkür ederek çiçek takdim etti.

ULVİYE ALPAY KİMDİR?

Öykü yazarı, 27 Haziran 1951, Adana doğumlu, Ankara Zübeyde Hanım Lisesi mezunu, Bir süre Ankara’da bir kamu kuruluşunda çalıştı (1973- 79), sonra İstanbul’a yerleşti, 1996’dan bu yana çalışmalarını yazarlıkta yoğunlaştırdı.

Dil Derneği, Edebiyatçılar Birliği, Türkiye Yazarlar Sendikası üyesidir, Ürünlerini Türk Dili Dergisi, Varlık, Kıyı,Çağdaş Türk Dili, Adam Öykü dergileri ile Bizim Gazete’de yayımladı. Tombala adlı öyküsüyle 1998’de TRT GAP Televizyon Kurumu’nun açtığı öykü yarışmasında 1. Başarı ödülünü, Mavi Bir Merhaba adlı kitabıyla 1999 Yunus Nadi Öykü Ödülünü kazandı. Çocuklara yönelik ürünleri TRT kanallarının “Pırpır” ve “Bir Kedi Kükredi” programlarında yer aldı.

Ulviye Alpay Çocuk Kitapları:
Öykü: Kuş Evi (1999), Hayvanlarla Elele (2000), İdil Gülen Çocuk (2002), İdil ve Düş Evi (2002), Harflerin Dansı (2002), Arkadaşım Beaty (2002), Babam Sınıfta Kaldı (2002),
Roman: Çocukların Sırrı (2002).
Masal: Ben Balık Gibi mi Doğdum? (1999)

ÜNLÜ YAZAR ULVİYE ALPAY ÖĞRENCİLERİMİZLE BULUŞTU!
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi