BAŞARI’LI ÖĞRENCİLERE ‘İSRAF’ KONULU SEMİNER!
Öne Çıkan Haberler
BAŞARI KOLEJİ 2024 İNGİLTERE YAZ OKULU VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTIMIZ
8 Ocak 20241.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İLE MÜZİK DERSLERİNDE 'ENSTRÜMANLARI TANIYORUM' ETKİNLİĞİ
7 Ocak 2024ORTAOKUL YILDIZ KIZ MASA TENİSİ TAKIMIMIZ ANTALYA 2.Sİ ÖDÜL TÖRENİ
6 Ocak 2024ORTAOKUL YILDIZ KIZ MASA TENİSİ TAKIMIMIZ ANTALYA 2.Sİ
5 Ocak 20244.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ FEN BİLİMLERİ DERSİ MIKNATIS DENEYİ
5 Ocak 2024ORTAOKUL SINIFLARIMIZDA YIL SONU EĞLENCESİ
29 Aralık 2023İLKOKUL ÖĞRENCİLERİMİZ KENDİ ELLERİYLE TASARLADIKLARI ÇÖMLEKLERİ OKUL KURUCULARIMIZA HEDİYE ETTİ
28 Aralık 2023ORTAOKUL 7.SINIF ÖĞRENCİMİZ DORUK TOK, WCEP LİSELİ BÜYÜKELÇİLER ULUSLAR ARASI LİSE ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÜSTÜN BAŞARISI
27 Aralık 2023BAŞARI’LI ÖĞRENCİLERE ‘İSRAF’ KONULU SEMİNER!
BAŞARI’LI ÖĞRENCİLERE ‘İSRAF’ KONULU SEMİNER! Başarı Koleji öğrencilerine İlkokul Müdürü Ali İbrahim Öz koordinatörlüğünde okul psikoloğu Hatice Özer tarafından israf konulu seminer verildi. Başarı Koleji konferans salonunda Psikolog Hatice Özer tarafından verilen seminerde öğrencilere israfın zararları, sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemi vekahvaltı tüketiminin önemi hakkında bilgiler verildi. Seminerde ilk olarak öğrencilere kısa film izletildi. Okul psikoloğu Hatice Özer seminerde öğrencilere israfın ne olduğunu hangi davranışların israf sayıldığını, israfın zararlarından ve israftan kaçınmak için neler yapmamız gerektiğinden bahsetti. Daha sonra yemekhane şefi Hatice Katlanır öğrencilerin yemek yeme alışkanlıklarından ve israfa yönelik davranışlarından bahsetti. İsrafın başka insanlara olan etkilerinden söz eden Katlanır, “Beslenme, yaşamımızın vazgeçilmezi olarak yer alan bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyaç özellikle ergenlik döneminde büyüme ve gelişme açısından büyük önem taşımaktadır. Beslenmemize dikkat etmeliyiz fakat israftan kaçınmalıyız. İhtiyacımızdan fazlası israftır. Bizim israf ettiğimiz bir dilim ekmek başkalarının ihtiyacı olabilir.” şeklinde konuştu. İSRAFIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ! Hatice Özer’in sunumunun ardından İlkokul Müdürü Ali İbrahim Öz öğrencilerine kahvaltının önemi ve israf konularında bilgilendirmeler yaptı. İsrafın önüne geçmek ve farkındalık oluşturmak için yiyeceklerin israf edilmemesi, tasarruf tedbirleri ve neden tasarruf edilmesi gerektiğini anlatan Öz, bilinçsizce israf edilen kaynaklardan doğacak olan sorunlara örnekler vererek israfın önemine dikkat çekti. Başarı’lı öğrenciler seminer sonunda sorularla sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemini anlayıp, israf konusunda da daha duyarlı olarak ailelerini de bu konuda uyaracaklarına söz verdiler. Başarı’lı öğrencilere pek çok farkındalık kazandıran görsel içerikli sunum öğrencilerin merak ettikleri soruların cevaplandırılmasıyla son buldu.