ÇANAKKALE’DE TARİHE YOLCULUK

ÇANAKKALE’DE TARİHE YOLCULUK

ÇANAKKALE’DE TARİHE YOLCULUK

BAŞARI’LI ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE’DE TARİHE YOLCULUK YAPTI!

Başarı Koleji 6.sınıf öğrencileri, Çanakkale Gezisi ile Türk tarihinin yakın dönemlerdeki en önemli dönüm noktası Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı bölgeleri yerinde inceledi.

Başarı Koleji 6. Sınıf öğrencileri Ortaokul Müdürü Necip Özbay, görevli öğretmenler Pelin Çetin, Nebihe Öz, Ayça Budan, Seda Kutu ve Tuğba Erdiç Tok eşliğinde İzmir-Çanakkale Kültür gezisini gerçekleştirdiler.

Başarı’lı öğrencilerin bilgi ve kültür birikimlerini, milli şuur ve tarih bilinçlerini arttırmak; şanlı geçmişimizin en büyük destanlarından birinin yazıldığı, vatan, millet ve bağımsızlık adına örnek bir mücadelenin verildiği, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı yerleri görmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen geleneksel Çanakkale gezisi Küçük Kuyu’da öğle yemeği ile başladı.

Başarı’lı öğrencilerin gezisinin sonraki durakları Behramkale, Truva Antik Kent, Gelibolu Yarımadası, Kilit Bahir Köyü ve Kalesi, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Kanlıdere Şehitliği, Soğanlı Dere Şehitliği, Savaş Müzesi Gezisi, Mehmetçik Anıtı, Meşhur Asker Şehitliği, Anzak Koyu, Arı Burnu, oldu.

Öğrencilere tarihi adeta yaşatan, onları duygulandıran bu eşsiz mekânların sonrasında gezi Truva Atı Anıtı, Aynalı Çarşı, Cunda Adası, Şeytan Sofrası, gezileriyle sona erdi.

Gezi boyunca birbirinden güzel görüntü ve anıyı biriktiren öğrenciler bu geziyle hem tarih sayfalarında anlatılan hem mitolojide yer alan olaylara tanıklık etme, bu olayların geçtiği mekanlarda dolaşarak bunları yaşama fırsatı elde etmiş oldu.

Geziye katılan öğrenciler bir ulusa can veren, şehitlerinin kanıyla yoğrulmuş, Atatürk’ün bir destan yazdığı Çanakkale topraklarında bulunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Ayrıca İzmir’i de ziyaret eden öğrencilerimiz tarihi İzmir Saat Kulesini, kordon ve Cumhuriyet Meydanı’nı gezdiler. İzmir’de keyifli saatler geçiren öğrencilerimiz gezi dönüşünde ailelerine keyifle geçirdikleri güzel anılarını payla
ÇANAKKALE’DE TARİHE YOLCULUK
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi