BAŞARI KOLEJİ E-TWINNING PROJESİ İLE ROMANYA’LI MİSAFİRLERİ AĞIRLADI!

Başarı Koleji 7.sınıf öğrencileri Romanya’dan "Scoala Gimnazisia Ion Pillat" okulu ile birlikte "Cultural Bridge Across Turkey and Romania" adlı uluslararası eTwinning projesini gerçekleştirdi.

Proje kapsamında öğrenciler ilk olarak mail adresleri üzerinden tanıştılar, daha sonra mesajlaşarak, ses kayıtları göndererek ve görüntülü konuşmalar yaparak arkadaşlarıyla iletişimde kaldılar.

Daha sonra her iki tarafta sunumlar, posterler ile ülkelerini tanıtmış ve son olarak video çekerek yakın çevreyi tanıttılar.

Proje sonunda her iki okulda Manavgat Başarı Koleji'nde buluşmuş; projeye katılan Başarı’lı Öğrenciler evlerinde Romanyalı arkadaşlarını ağırladılar.

Projenin son aşamasında Başarı Koleji'nde her iki ülke kendi ülkelerini ve kültürlerini sunumlar ve danslarla tanıtmış; açlık, savaşlar, ırkcılık, doğayı ve hayvanları koruma gibi sosyal konularda farkındalık yaratmak için birlikte çalışarak posterler hazırlayıp sunmuşlardır.

E-Twinning projesi kapsamında Romanya’dan gelen öğrenci ve öğretmenleri ağırlayan Başarı Koleji, misafirlerine Manavgat ve Alanya gezileriyle yöremizin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıttılar.

Genel Müdürümüz Nazmi Ünal, Ortaokul Müdürümüz Necip Özbay ve İngilizce Öğretmenimiz Emrullah Ay, proje ile ilgili yaptıkları açıklamada, “Cultural Bridge Across Turkey and Romania" adlı uluslararası eTwinning projemiz ile öğrencilerimizin kültürel farkındalıklarını artırmak, teknolojiyi olumlu kullanmayı tetiklemek, İngilizce kullanımında özgüveni artırmak ve farklı kültürlere bakış açılarını zenginleştirmek amaçlanmıştır.

Projemizi ortak yürüttüğümüz Romanya’dan "Scoala Gimnazisia Ion Pillat" okulu öğrenci, öğretmen ve velilerine, Başarı Koleji 7.sınıf öğrenci, öğretmen velilerine projeye olan katkılarından dolayı tebrik eder, velilerimizi de misafir öğrencileri evlerinde en güzel şekilde ağırladıkları için teşekkür ederiz.” dediler.

BAŞARI KOLEJİ E-TWINNING PROJESİ İLE ROMANYA’LI MİSAFİRLERİ AĞIRLADI!