BAŞARI KOLEJİ’NDEN TEOG-2’DE 22 TÜRKİYE BİRİNCİSİ!

BAŞARI KOLEJİ’NDEN TEOG-2’DE 22 TÜRKİYE BİRİNCİSİ!

BAŞARI KOLEJİ’NDEN TEOG-2’DE 22 TÜRKİYE BİRİNCİSİ!

BAŞARI KOLEJİ’NDEN TEOG-2’DE 22 TÜRKİYE BİRİNCİSİ!

ŞAMPİYONLARIN OKULU BAŞARI KOLEJİ!

Başarı Koleji öğrencileri, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı 2.Ortak Sınavında (TEOG-2’de) olağanüstü bir başarıya imza attı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılan 8. sınıflar 2. Dönem Ortak Sınavında Başarı Koleji’nden 22 öğrenci tüm soruları doğru cevaplandırarak Türkiye 1.si oldu.

Başarı Koleji Ortaokul Müdürü Savaşkan İlmak, 22 öğrencilerinin Türkiye 1.si olmasının yanı sıra; 14 öğrencilerinin 120 soruda 119 net, 8 öğrencilerinin 120 soruda 118 net ve 12 öğrencilerinin de 120 soruda 117 net yaptığını vurguladı. 
İlmak, açıklamasında, sınava 96 öğrenciyle katıldıklarını ve her bir testte öğrencilere 20’şer sorunun, toplamda ise 120 sorunun yöneltildiğini belirterek “96 öğrencimizden Sosyal (T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük) sınavında 73’ü tüm soruları doğru yanıtladı. Keza; İngilizce sınavında 66’sı, Türkçe sınavında 65’i, Fen sınavında 65’i, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavında 40’ı, Matematik sınavında ise 37’si kendilerine yöneltilen 20 sorunun tamamını doğru yanıtladı.” İlmak, demecinde çok sıra dışı bir başarıya imza attıklarının ve Manavgat’ta bir kez daha zirvede yer alarak öğrencisiyle, öğretmeniyle, personeliyle yöneticisiyle ve bu başarının esas ilham kaynağı olan velileriyle birlikte ortak ve haklı bir gurur yaşadıklarının da altını çizdi.

Başarı Koleji’nde “ZİRVE” geleneği değişmiyor…

Türkiye’de değişen eğitim sistemini yakından takip ederek Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun güncel bir eğitim sistemi sunan Başarı Koleji, sınavlarda elde ettiği başarı ile eğitim kalitesini her seferinde ortaya koyuyor. Geçen yıl TEOG sınavında bölgesinde şampiyon olan Başarı Koleji, bu yıl da erişilmesi güç başarıya imza attı.
Başarı Koleji’nin uyguladığı kendine özgü eğitim sistemi, 12 yıldır uygulanan sınavlarda olduğu gibi bu yılki TEOG sınavında da güvenilirliğini kanıtladı. Öğrenci merkezli eğitim felsefesiyle kazandığı başarılara bir yenisini daha ekleyen Başarı Koleji, TEOG-2 sınavında tüm branşlardaki soruların tamamını doğru yapan 22 öğrencisi ile yine Manavgat’ın ve Antalya’nın zirvesinde kendine yer edindi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde uygulanan TEOG sınavına öğrenciler Başarı Koleji’nin uzman öğretmen kadrosu, 8.sınıflar Zümre Başkanı Fen Bilgisi Öğretmeni Necip Özbay, Türkçe Öğretmeni Deniz İlmak, Matematik Öğretmeni Nebihe Öz, Sosyal (T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük) Öğretmeni Pelin Çetin, İngilizce Öğretmeni Havva Özbay, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Selami Acet, PDR uzmanı Mithat Şevik tarafından hazırlandılar. 
Sınavın ardından görüşleri alınan Başarı Koleji öğrencileri, yıl boyunca uygulanan sistematik deneme sınavları, yaprak testleri ve ödev olarak verilen soruları çözmenin kendilerine avantaj oluşturduğunu; TEOG sınavında ise kendilerini tüm soruları önceden çözmüş gibi hissettiklerini ve sınavı çok rahat atlattıklarını belirttiler.

MANAVGAT’IN MARKA EĞİTİM KURULUŞU: 50 TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ…

Kurulduğu günden bugüne ulusal çaplı akademik sınavlarda Manavgat’a 28 Türkiye Birinciliği kazandırmış olan Başarı Koleji, 2016-2017 2. TEOG Sınavı’nda 22 birincilik daha elde ederek toplam Türkiye Birinciliği sayısını 50’ye yükseltti.
Bölgesel ve ulusal düzeyde dikkat çeken bu başarıyı değerlendiren Başarı Koleji okul yönetimi, ‘Türkiye genelinde uygulanan bu son sınavda Başarı Koleji’nin 22 öğrencisinin tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye Birincisi ünvanı elde etmelerinden büyük mutluluk yaşadıklarını’ belirttiler.

Başarı Koleji Ortaokul Müdürü Savaşkan İlmak, yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “Manavgat’a özgü, Manavgat doğumlu bir kurum olarak Türkiye çapında konuşulan bir eğitim markasına dönüştüğümüz için bugün çok gururluyuz. 12. Yılımızı doldururken hem öğrencilerimiz hem velilerimiz hem de öğretmenlerimiz adına bu büyük gururu dile getirmekten ayrıca mutluluk duyuyorum;
TEOG-2 sınavından elde ettiğimiz bu muhteşem ‘genel başarı’ tablosu bütünüyle bir ortak çalışmanın, her adımı milimetrik biçimde planlanmış uzun ve zahmetli bir proje yürüyüşünün sonucudur. Asla tesadüfi bir durum değildir. Zaten gittikçe yükselen çıtamız da ortada bir rastlantı olmadığını, bunun bir proje çıktısı olduğunu gösteriyor… Elbette yalnızca bize 22 yeni Türkiye Birinciliği daha kazandıran sevgili öğrencilerimizi değil, genel ortalama itibariyle bizi Antalya’da zirveye ortak eden öğrencilerimizi, 8. sınıflarımızın tamamını; onların başarılı olmaları için okul öncesi çağdan başlayarak bugüne dek var güçleriyle çabalayan birbirinden değerli öğretmenlerimizi; çocuklarına sundukları somut imkânlar kadar, okulda yürüyen eğitim-öğretim eylemine verdikleri desteklerle de bize yine başarılı olma ve yine zirvede yer alma fırsatı sunan saygıdeğer velilerimizi kutluyorum. Bununla birlikte çok iyi biliyoruz ki şu anda üzerinde durduğumuz bu başarı, okul-öğrenci-veli etkenlerinden birisi bile işini azıcık aksatsaydı hiçbir zaman somutlaşamayacaktı.”

Savaşkan İlmak, değerlendirmesinde şimdiye dek elde edilen hiçbir başarının rastlantısal olmadığını özellikle vurgularken elde edilen toplam 50 Türkiye Birinciliğini ve bunun yanında öğrencilerin tercih ettikleri okullara çok yüksek oranda gidebiliyor olmalarını, Başarı Koleji akademik kadrosunun dinamik, uyumlu ve özverili çalışmalarının doğal sonucu olarak gösterdi. İlmak, bu bağlamda “Öğrencilerimizin geleceğini belirleyecek bu süreçte biz, elimizdeki tüm zamanı verimli kullanmaya çalışıyoruz. Bu da özveri demek, ailelerimizden esirgediğimiz zamanı öğrencilerimize sunmamız demek, daha çok çalışmak ve daha az dinlenmek demek… Ama biz bu üstün niteliğimizden ötürü de gurur duyuyoruz; çünkü yaptığımız işin sadece Manavgat’taki çocukların geleceğini değil, Türkiye’nin de geleceğini aydınlatmak olduğunun farkındayız.” dedi.

Yönetim Kurulu ve Okul Aile Birliğimizin de elde edilen başarıda çok önemli pay sahibi olduğunun altını çizen Başarı Koleji Genel Müdürü Nazmi Ünal ise demecinde şu ifadelere yer verdi: “İyi sonuç vermiş bütün iyi niyetli çalışmaların sırrı öncelikle takım çalışmasıdır. Biz de öğretmen-öğrenci-veli bağlamında çok verimli iletişim ve işbirliği oluşturduk. Fakat başarıyı doğuran zincir bununla da sınırlı değil; başta çağa uygun okul kurgumuzun mimarı durumundaki Yönetim Kurulu’muz olmak üzere, tüm akademik ve sosyal etkinliklerimizi olağanüstü bir enerjiyle destekleyen, güçlendiren Okul Aile Birliğimiz, yine çok verimli bir koordinasyon içerisinde çalışan İlkokul ve Ortaokul yönetimlerimiz, yemekhaneden diğer ofislere varıncaya dek tüm personelimiz bu gurur verici başarının ortağıdır, paydaşıdır. Başarı ailesinin her bir mensubuna bu doğrultuda ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Ünal, sözlerini “Herkes bilmelidir ki Başarı’nın yolculuğu, her sınavın bitiminde bir sonraki sürecin planlanmasıyla yeniden başlar. Şimdiye kadar elde ettiğimiz bütün başarılar, metodolojik olarak bundan sonra kendimizi neyle sınayacağımızın da göstergesi. Kendimizi sınamak için yüzleşeceğimiz şey uzakta bir yerde değil, kendi yerleşkemizde. Şimdi, kendi çıtamızı aşmaya odaklandık. Tahmin etmiyoruz, gayet iyi biliyoruz ki gelecek yıllarda yine zirvede olacağız. Bunu sağlayacak güçlü gelenek, program, deneyim ve kaliteli kadro Başarı’da. Onun için de Başarı zirvede” diyerek tamamladı.

Öğrenciler Stres Yaşamadan Sınava Hazırlanıyor

Başarı Koleji’nin akademik başarılarının ardında müfredata ek olarak uyguladığı özel eğitim metotları yatıyor. Sınavlara endekslenmeyen öğrenciler, başarıya giden yolda çözüm odaklı eğitim anlayışı ile ilerliyor. “Kazanmak Değil Başarmak” mottosu ile öğrenim gören öğrenciler hem sınav stresi yaşamıyor hem de konu kavrama da detayları öğreniyor. Kendilerini yarış ortamından uzak tutan öğrenciler kendilerini geleceğe hazırlayan sınavlarda büyük başarılar elde ediyor.


Başarının Sırrı Özgün Eğitim Sistemi…

Başarı Koleji ortaokul eğitiminde kendine has eğitim modeli uyguluyor. Öğrenciler aktif öğrenme ortamlarında sınırsız deney ve yerinde gözlem yapma imkânları ile yetişmenin farkını yaşıyor. Ortaokul öğrencileri disiplinler arası çalışmalarla çok yönlü eğitim alarak hayata hazırlanıyor, teorik bilgileri üretime dönüştürüyor. Başarı Koleji’nde yetişen öğrencilerin olaylara farklı açılardan bakma, sentez yapma yetenekleri gelişiyor. Öğrenciler, mevcut durumları koşulsuz şartsız kabul etmek yerine sorguluyor ve kendi görüşünü ortaya koyuyor. Bilim yolu ile disiplinli, sağlıklı ve kaliteli yaşam becerilerini edinmiş bireyler yetişiyor. Amacına uygun soru sormayı öğrenen öğrenciler, ilginin değişebileceğini ve gelişebileceğini fark ediyor, alternatif düşünme geliştirmenin yollarını kavrıyor.

VE KUTLAMALAR…

Başarı Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Numan Gödek, konuya ilişkin demecinde şu ifadelere yer verdi: “Çıtamız, kültürümüz, geleneğimiz her geçen yıl biraz daha yükseliyor ve Başarı Koleji, çok bilinçli bir yürüyüşle bölgenin eğitim odağına dönüşüyor. Bu süreci Yönetim Kurulumuz da gururla takip ediyor. Bugüne kadar elde ettiğimiz başarıları ve bu yıl, çok zor bir sınav uygulanmış olmasına rağmen okulumuzun elde ettiği taktire şayan başarıyı, biz tamamiyle ekip ruhuna ve çağdaş gelişmelere duyarlı oluşumuza bağlıyoruz. Elbette bugüne dek elde ettiğimiz 50 Türkiye Birinciliği ve bu son TEOG başarımız bir kıvanç vesilesidir. Bununla birlikte yurt ve millet sevgisinin, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlılığın, milleti ayakta tutan kanun ve kurallara saygının da en doğru, en istikrarlı öğretisini gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Bu da apayrı bir kıvanç vesilesidir bizim için”


Başarı Koleji Okul Aile Birliği Başkanları Şeref Görgeç ve Nuran Yavuz da bir kutlama demeci yayımladılar ve ‘Başarımızın şimdi olduğu gibi bundan sonraki süreçlerde de artarak devam edeceğine dair inancımız tamdır. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyoruz. Bu yoğun sürecin üstesinden gelen çocuklarımızın her biriyle ayrı ayrı gurur duyuyoruz.’ dediler.

BAŞARI KOLEJİ’NDEN TEOG-2’DE 22 TÜRKİYE BİRİNCİSİ!
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi