BAŞARI KOLEJİ'NDE SKOLYOZ SEMİNERİ

BAŞARI KOLEJİ'NDE SKOLYOZ SEMİNERİ

BAŞARI KOLEJİ'NDE SKOLYOZ SEMİNERİ

BAŞARI KOLEJİ'NDE 'SKOLYOZ' SEMİNERİ!

Başarı Koleji’nde veli, öğretmen ve öğrencilere yönelik Fizyoterapist Sacittin Sert’in sunumuyla "Skolyoz "(Omurga Eğriliği) konulu seminer düzenlendi.

Başarı Koleji Konferans Salonu’nda çok sayıda davetlinin katıldığı seminerde, Skolyoz (Omurga Eğriliği) rahatsızlığının teşhisinden tedavi yöntemlerine kadar pek çok konuda açıklamalar yapıldı. Omurga eğriliği rahatsızlığının özellikle kız çocuklarında erken yaşlarda görülen ve erken teşhis edilmesi halinde tedavisi mümkün olan bir rahatsızlık olduğu vurgulandı. Seminer, sunumların ardından soru cevap bölümüyle devam etti.

‘SKOLYOZ’ HASTALIĞINA DİKKAT!

Türkiye’de yaklaşık 1.5 milyon kişide bu hastalığın bulunduğuna dikkat çeken Fizyoterapist Sacittin Sert, hastalığın özellikle 8-14 yaş arası kız çocuklarında görüldüğünü, 10 hastadan 9’unun kız çocuk olduğunu belirtti.

Skolyozun en önemli belirtisinin yetişkinlerde sırt, bel ve bacak ağrısı, çocuklarda ise ağrıdan çok görüntünün ön planda olduğunu vurgulayan Sert, “Skolyoz hastalığı, omurganın yanlara doğru "S" veya "C" biçiminde kıvrılmasıdır. Bunun sonucunda omurga döner ve bir omuz ve bir kalça diğerinden yüksek görünür. Herhangi bir yaşta olabilir.

İnfantil skolyoz 3 yaş altında görülür. Genellikle doğumsal yapı bozukluklarına sinir ve adale hastalıklarına, kazalara, enfeksiyon ve tümörlere bağlı olarak gelişebilir. Juvenil skolyoz 3-10 yaşları arası görülür ve nadirdir. 10 yaş sonrası görülen adolesan (büluğ çağı) skolyoz olarak adlandırılır ve en sık görülen tipidir. Skolyoz, idiopatik yani sebebi bilinmeyen bir rahatsızlıktır.” dedi.

Hastalığın toplumsal boyutuna da değinen Sert; “Skolyoz eğer düzeltilmezse bel eğrilerinden başlar solunum bozukluğundan kalp rahatsızlıklarına kadar gidebilen bir rahatsızlıktır.” diye konuştu.

Toplumda Skolyoz hastalığına karşı dikkat çekmeyi ve erken teşhisin önemini vurgulamayı amaçlayan Başarı Koleji’nde seminer sonunda Fizyoterapist Sacittin Sert’e İlkokul Müdürü Ali İbrahim Öz, Ortaokul Müdürü Necip Özbay ve Genel Müdür Nazmi Ünal tarafından teşekkür edildi.

Seminer ile ilgili bilgi veren Başarı Koleji Genel Müdürü Nazmi Ünal, hastalığın erken teşhis edilmesi halinde çocukların düzgün bir omurgayla yaşayabileceğine dikkat çekti. Ünal, “Yetişme çağındaki çocuklarımızı tehdit eden skolyoz ile ilgili toplumu bilgilendirmeliyiz. Bunu çocuklarımızın sağlıklı gelişimleri ve ülkemiz geleceği açısında çok önemsiyoruz. Çağımızın hastalığı olarak ifade edilen bu konuda hep birlikte bilgilendirilmeye ihtiyacımız var. Çünkü sağlıklı, mutlu bir nesil, mutlu bir ülke demektir.” diye konuştu.

BAŞARI KOLEJİ'NDE SKOLYOZ SEMİNERİ
Hemen Ara WhatsApp Yol Tarifi