İLKOKUL ÖĞRENCİLERİMİZE ‘ÖFKE YÖNETİMİ’ SEMİNERİ!

Başarı Koleji PDR Servisi çalışmaları kapsamında 1, 2 ve 3.sınıf öğrencilerimize yönelik olarak "Öfke Yönetimi" semineri PDR Uzmanımız Hatice Yılmaz tarafından gerçekleştirildi.

Seminerde normal bir duygu olan öfkenin tanımı, ne gibi durumlarda öfkelenildiği, öfkelenildiğinde neler yapılması gerektiği, öfkeli kişilerin karşılarındaki kişilere nasıl göründükleri, öfkeyi kontrol altına almak için neler yapılmasıyla ilgili konular işlendi.

'Öfke Nedir?', 'Öfkenin Doğası', 'Neden Öfkeleniriz?', 'Vücudun Öfkeye Verdiği Tepkiler', ''Öfkeyi Doğru Olarak İfade Edebilmek', 'Öfke Kontrol Yöntemleri' gibi soruların cevabının verildiği seminerde, öfkelendiğimizde uygulamamız gereken 3D kuralından (Dur- Düşün- Davran) ve başvuracağımız fiziksel, zihinsel ve davranışsal yöntemlerden bahsedildi.

Seminer ile ilgili bilgi veren Rehber Öğretmeni Hatice Yılmaz, “Hayatımızın her alanında yer alan annemizle babamızla, kardeşimizle, öğretmenimizle ya da arkadaşımızla aramızı açan bir misafir düşünelim. Öyle bir misafir ki her yerde hayatımızı zorlaştırıyor. Bu misafiri kabul eder miyiz? Kim ister ki? Dolayısıyla ‘ÖFKE’ böyle bir misafir işte! Biz de bu seminerde öğrencilerimizle beraber yapılan rahatlama – nefes egzersizleri, videolar, hikaye ve drama etkinlikleriyle bu konulara değindik.” dedi.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİMİZE ‘ÖFKE YÖNETİMİ’ SEMİNERİ!